Vařila myšička kašičku...

30. 09. 2009 6:32:00
Člověk může mít dobrý úmysl. Může mít dokonce sebelepší úmysl. Ale když se proti němu postaví okolnosti, jako je třeba nezazděná díra a vojsko myších nepřátel, pohroma je na světě!
Tak si to představte, nový byt, nová kuchyňská linka a denně nová myš...! Že je to divné? Taky jsem si to myslel. Až do chvíle, kdy to začalo. Otvírám ráno dvířka kuchyňské linky ještě vonící novotou a těším se, jak si smlsnu na sušenkách, které jsem si tam večer schoval před synem. Jenže tam nebyly. Teda vlastně byly, ale v úplně jiném stavu než večer. Rozkousané a plné myších bobků! Tohle se mi jenom zdá, pomyslel jsem si a šel se podívat, jestli ještě nespím. A opravdu, v posteli jsem nebyl.... Ale kde by se vzala myš v novém bytě? Nikde jsem žádné stopy po těchto návštěvnících neviděl, tak proč zrovna ve skříňce kuchyňské linky, která je navíc půl metru nad zemí? No nic, večer tam dám past, zbytek sušenek a uvidíme. Jen podotýkám, že tyhle tvory opravdu nemusím, takže jsem dvířka ani ráno neotevřel. Volal jsem pak z práce ženě, ať se mrkne ona, neboť občas oslovuje našeho synka myšáčku, tak ji to snad nebude tak odporné. Ale mýlil jsem se, myšáček tam byl, pěkně scvaknutý a tuhý. Snad je tomu už konec, pomyslel jsem, a večer pro jistotu znovu instaluji ten geniální vynález, tentokrát s kouskem prošlé vysočiny, abych vyloučil případné vegetariánství těchto malých potvůrek. A ráno! Byla tam další.Tohle se opakovalo ještě třikrát se stejným výsledkem. Ani jako kocour bych se nemusel stydět za ty úlovky Začínal jsem být nesvůj. Mít v kuchyňské lince chovnou stanici myší se nám moc nezamlouvalo. Oslovení „myšáčku“ žena na nějakou dobu ze své slovní zásoby vypustila.
Ale co s tím, začal jsem přemýšlet, v čem může být zakopaný „myš“.
Pak mi svitlo! Vzpomínám si, že jsme v dobré víře nechali ve zdi za linkou nějaký otvor vedoucí neznámo kam a doufali v blahodárné účinky proudícího vzduchu. Krásně tam bude větrat! Jenže díra vedla až někam do sklepa a odtud ty potvory stoupaly až do kýžené skřínky v naší lince. Následovala demontáž linky a tu díru jsem vlastnoručně zazdil a mám pocit, že jsem do ní i něco křičel. Pak večer pro jistotu další pastička. A ráno už nic! Štěstím bez sebe odcházím do práce. Je po nich!

Uplynuly asi tři týdny, když tak zase ráno v pět sedím rozespalý u kávy... Co to je za šustění a škrabání? Krve by se ve mně nedořezal - z manželčiny tašky na rameno položené na židli se vyštrachala šedá myš a asi z půl metru na mě valí oči, kafe už jsem rozčilením ani nevypil, začala mela, honil jsem ji po kuchyni smetákem a myslím, že jestli někdo v domě ještě spal, tak už to nebyla pravda.Vzbudil jsem manželku a společně jsme lovili. Na chodbě pak konečně trefa......
Tohle už bylo nad mé chápání. Později jsem zjistil že tuhle myšandu přinesla manželka z práce i se zbytkem svačiny. Ale už dost o myších....... Mně stačilo.
Autor: Vratislav Naňák | středa 30.9.2009 6:32 | karma článku: 14.97 | přečteno: 1099x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 25.50 | Přečteno: 433 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.40 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 518 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1478
Jsem úplně obyčejný ogar z valašských hor,tož tak.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...